Noordereiland Jazz 2022

Noordereiland Jazz - 10 sept. 2022

Noordereiland Jazz 2022

Zaterdag 10 september
Vanwege het weer is het concert binnen bij KOOZIE, Van der Takstraat 51

Het vorige openlucht jazzfestival was in juni 2019, de laatste in een traditie van jaren, de eerste was in 2007 op de steiger aan het eind van de Van der takstraat.

Op de hoek van de Van der Takstraat en het Burgemeester Hoffmanplein gaat het gebeuren. Gezellig binnen bij Lunchroom Koozie. Christa van Koozie is overal op voorbereid. Een hele geruststelling voor organisator Marcel Streef.

Noordereiland Jazz - 10 sept. 2022

Programma 10 september 2022

 

15.00 – 18.30 uur
DJ Rooiekees

North Sea Round Town - 2018

De aller Rotterdamste jazz-DJ draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

 

15.30 uur
Joffie
“Celebrating Gershwin”

Joffie

Muziektheatergezelschap Joffie speelt de muziek uit hun theatervoorstelling “Op reis met George en Ira Gershwin”. De muziek is veelzijdig; meesterlijke musicals, vernieuwende opera’s, swingende songs en mooie ballads.
Met Noordereilander Anita Simons (zang),
Judith Hofstede (zang en dans)
Flip de Liema (gitaar)

 

17.00 uur
Jerôme Hol

Jerôme HolDe laatste jaren heeft Jerôme Hol zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest eigenzinnige gitaristen van zijn generatie. Jerôme is de vaste gitarist in de Hans Dulfer band. Op zijn recente album ‘Sneak Peek’ zet hij een grote stap vooruit in de ontwikkeling van zijn eigen geluid. Stevig gitaarvuurwerk waarin hij heavy metal sound weet te combineren met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van jazz.
Line-up t.b.a.

 

Sponsoren:

Sponsoren Noordereiland Jazz

North Sea Round Town 2019 Noordereiland

Logo NSRT

NORTH SEA ROUND TOWN NOORDEREILAND 2019

Vorig jaar, 2018, is voor het eerst na een aantal jaren weer een North Sea Round TownNorth Sea Round Town (NSRT) podium op het Noordereiland gerealiseerd. Noordereiland NSRT maakt deel uit van het North Sea Round Town Festival, een cadeau aan alle Rotterdammers en (inter)nationale bezoekers; tot op heden één van de grootste gratis meerdaagse openlucht Jazzfestivals van Nederland. Met lokale, regionale, landelijke en zelfs mondiale uitstraling. Een waar muzikaal visitekaartje voor de Stad Rotterdam en het Noordereiland.

North Sea Round Town 2019Zaterdag 29 juni
Buitenpodium Noordereiland
hoek Van der Takstraat en Burg. Hoffmanplein

15:00 – 23:00 uur
DJ Rooiekees

North Sea Round Town - 2018

De aller Rotterdamste jazz-DJ draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

15:30 uur
De Foobirds

Foo Birds

The Foobirds is het jongste en misschien wel swingendste ensemble van de SKVR Jazzschool. Een aantal leden begon al op hun 10e in deze talentvolle groep, die wordt gecoacht door docent Erik Ball. De jongens geven de voorkeur aan jazz met een latin of funkgroove maar spelen ook graag stukken van bijvoorbeeld de Jazzmessengers.

Lander Hangelbroek, Hugo Bakker, Thomas Loef (trompet);
Darryll Kaloe, Mees van Breukelen, Jesse Vervoort, Lucas ten Dam (altsax);
Timo Bakker (piano);
Noah Belchior (bas);
Ischa Dirkse (drums)

16:10 + 17:10 + 19:15 uur
The Funk Sweep

The Funk Sweep

Dit verbluffende looporkest speelt funk op verschillende plekken op de trottoirs van de Van der Takstraat. Met hun “Grab the Mic” publieksparticipatie-concept betrekt The Funk Sweep voorbijgangers in de show, iedereen kan een bijdrage leveren met de daarvoor beschikbare microfoon. Zangers of rappers in the house?!

Ton Cornelissen (portable drumset, vocals);
Peter Simons (basskeys, vocals);
overige line-up t.b.a.

16:30 uur
Stevie Ray & The Masterminds (SKVR)

Stevie Ray & The Masterminds

The Masterminds bestonden al een paar jaar toen ze in 2017 versterking kregen van zanger Stevie Ray Janssen met zijn sonore stemgeluid. Sindsdien spelen zij klassiekers uit de hardbop en souljazz uit de 50’s en 60’s. Denk aan een combinatie van Gregory Porter en Jamie Cullum met hier en daar een verjazzde popklassieker.

Stevie-Ray Janssen (zang);
Rob van Rees (trompet);
Mart Evers (altsax);
George Diephuis (piano);
Maarten Meddens (contrabas, bandcoach);
Theo de Keizer (drums)

18:00 uur
SannaVan

Sannavan

SannaVan is de groep van vocaliste/pianiste Sanna van Vliet, waarin ze poppy arrangementen zingt van pop- en jazzklassiekers. Sanna studeerde af aan het Conservatorium van Den Haag in twee vakken: jazz-zang en jazz-piano. Ze toerde veel in het buitenland en trad op met de crème de la crème van de Nederlandse Jazz Scene. Ook in SannaVan wordt zij bijgestaan door gerenommeerde namen uit de Nederlandse jazzscene waaronder Noordereilander Ed Verhoeff.

Sanna van Vliet (vocals, piano);
Marius Beets (contrabas en arrangementen);
Ed Verhoeff (gitaar);
Marcel Serierse (drums)

20:30 uur
Bongomatik

Bongomatik

Toppers van de Nederlandse/ Rotterdamse Jazz, Pop, Latin en Funk. Op het podium en daar buiten één grote familie ondanks hun heel verschillende muziekwerelden, culturen en leeftijden. Het resultaat van deze melting-pot is muziek met een vette groove, dikke knipoog, veel ruimte voor improvisatie en dat alles in een originele verpakking.

Alberto Caiceda, Xiomara Virdo, Margo van de Linde (vocals);
George Pancras (trompet);
Thomas Hilbrandi (gitaar);
Leon Den Engelsen (keyboards);
Mick Paauwe (bas);
Jens Kerkhof (percussie);
Pim Dros (drums)


 

Zie ook Jazz in Charlois ( za. 6 & zo. 7 juli) »

 


Festivalwebsite: www.northsearoundtown.nl


Sponsoren:

North Sea Round TownKoozie Rotterdam Expeditie Noordereiland Prins Bernhard Cultuurfonds Deltaport donatiefonds Wijkraad Verhagen StichtingRotterdam

North Sea Round Town 2019 Jazz in Charlois

Logo NSRT

NORTH SEA ROUND TOWN JAZZ IN CHARLOIS 2019

Jazz in Charlois - 2019
Onze bands op Jazz in Charlois

Zaterdag 6 juli
buitenpodium Charloisse Kerksingel 35

20:00 uur
Marcel Streef’s Crooner Swing Show

Marcel Streef Glenda Peters Anita Simons

Featuring Glenda Peters en Anita Simons

The Big Bands are back again! Grote popsterren treden op met big bands en brengen de songs van de grote ‘crooners’ van vroeger. De Rotterdamse zangeressen Glenda Peters en Anita Simons nemen je mee naar het swingtijdperk samen met het 17 koppige orkest van Marcel Streef’s Crooner Swing Show. Bekende songs in verrassende arrangementen en stukken van popbands van nu in een swing-jasje.

Trek je dansschoenen maar aan!

 


Zondag 7 juliNorth Sea Round Town
buitenpodium Charloisse Kerksingel 35

14:30 uur
Marc Benz sings Wim Koopmans

Anita Simons

Al dertig jaar dé allround zanger/entertainer van Rotterdam Zuid. Op Jazz in Charlois zingt hij zijn tribute aan de Rotterdamse legende Wim Koopmans. De man door wie Marc Benz ooit voor het eerst op een jazzpodium werd gezet toen Koopmans zelf te verkouden was om te zingen.

Begeleiding: The Crooner Swing Show band met Marcel Streef en Anita Simons.


 

Zie ook NSRT Noordereiland ( za. 29 juni) »

 


Festivalwebsite: www.northsearoundtown.nl


 

North Sea Round Town 2018 

Logo NSRT

Concerten voor NORTH SEA ROUND TOWN 2018 North Sea Round Town

Onze bands zijn op allerlei plekken in de stad te zien tijdens NSRT 2018. Bovendien verzorgen wij zelf de organisatie, productie en programmering van de buitenpodia Noordereiland en Charlois greetZ North Sea Jazz.

Zaterdag 30 juni
buitenpodium Noordereiland: hoek Van der Takstraat en Burg. Hoffmanplein

16:00 – 23:00
DJ Rooiekees

North Sea Round Town - 2018

De bekende jazz-DJ van Rotterdam Zuid,
warmt de boel op en draait afwisselend met de live optredens.

17:00 – 17:45
De Foobirds

Foo Birds

The Foobirds is de naam van het jongste ensemble van de SKVR Jazzschool. De jongens (waar blijven de jazzmeisjes?) geven de voorkeur aan jazz met een latin of funkgroove maar spelen ook graag stukken van bijvoorbeeld de Jazzmessengers. Een paar leden begonnen al op hun 10e in de groep. Jazzschooldocent Erik Ball coacht en arrangeert voor dit talentvolle ensemble dat al te horen is geweest in de Doelen, het Hilton en de Laurenskerk.

 

18:30 – 19:45
Rotterdam Jazz Lab

Rotterdam Jazz Lab

Concert op het Noordereiland van ROTTERDAM JAZZ LAB van Noordereilander Bart Egeter (pianist/componist/arrangeur) met een programma van uitsluitend eigen composities en arrangementen. De negenmans band opereert met de wendbaarheid van een triootje en de klankbreedte van een bigband. Alle bandleden zijn bovendien improvisatoren in hart en nieren, wat garant staat voor een eigen en afwisselend geluid.

Michael Simon trompet; Koos van der Hout: ventieltrombone; Daniel Follmann: trombone; Ruud Bergamin alt- en sopraansax; Stanislav Mitrovic tenorsax en basklarinet; Kurt Schwab: tenor- en baritonsax; Bart Egeter: piano; Dan Simon: bas; Julius Schulz: drums

20:30 – 22:45
Bongomatik

Bongomatik

Bongomatik is meer dan een band, het is ook één grote familie van uiteenlopende muziekwerelden, culturen en leeftijden. Deze muziek-familie bestaat uit toppers van de Nederlandse/ Rotterdamse Jazz, Pop, Latin en Funk. Het resultaat van deze ‘melting-pot’ is energieke muziek met een vette groove, dikke knipoog, originele presentatie en veel ruimte voor improvisatie.

Alberto Caiceda, Xiomara Virdo, Margo van de Linde: vocals; George Pancras: trompet; Thomas Hilbrandi: gitaar; Leon Den Engelsen: keyboards; Mick Paauwe: bas; Jens Kerkhof: percussie; Pim Dros: drums


 

Zaterdag 7 juli
buitenpodium Charloisse Kerksingel: Charloisse Kerksingel 35

20:00 – 22:30
The Crooner Swing Show

The Crooner Swing Show

The Big Bands are back again! De Crooner Swing Show van Rotterdammer Marcel Streef laat die oude tijden herleven in Charlois. De Rotterdamse vocalisten Lou Prince en Anita Simons nemen je mee naar het swingtijdperk samen met de 17-koppige bigband van Marcel. Arrangementen zoals Sinatra ze uitvoerde, maar ook bekende stukken in nieuwe verrassende arrangementen en stukken van popbands van nu in een swing-jasje, zoals Oasis’ Wonderwall. Vergeet vooral je dansschoenen niet!


Zondag 8 juli
buitenpodium Charloisse Kerksingel: Charloisse Kerksingel 35,

13:30 – 14:30
Barend Hoek Collective

Barend Hoek Collective

De bigband Barend Hoek Collective (BHC) is voortgekomen uit de muziekvereniging OBK en heeft een rijke Schiedamse historie. Na een start als amusementsorkest hebben de bezetting en het repertoire zich ontwikkeld richting bigband. Anno 2018 is Barend Hoek Collective een swingmachine die zich thuis voelt in stijlen van Braziliaanse samba tot Amerikaanse swing en jump & jive.


Vrijdag 13 juli
buitenpodium “Charlois greetZ North Sea Jazz”: Metroplein naast/onder Winkelcentrum Zuidplein op steenworp afstand van Sportpaleis Ahoy

14:30 – 19:00
DJ Rooiekees

North Sea Round Town - 2018

De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens. Hij warmt de boel op en draait afwisselend met de live optredens.

 

15:30 – 18:30
Charlois Salsa All Stars

Charlois Salsa All Stars

Trek je dansschoenen maar aan! De Rotterdamse bassist en bandleider Mick Paauwe stelt deze speciale Rotterdamse festival band samen. Zij brengt met haar Charlois Salsa All Stars – de toppers van de Nederlandse salsa scene – een programma met salsa en Caraïbische muziek.

Maaike van Zetten: vocals; Ellister van der Molen: trompet; Chris Smalt: piano & backing vocals; Jens Kerkhof: percussie; Mick Paauwe: bas & backing vocals


Zaterdag 14 juli
buitenpodium “Charlois greetZ North Sea Jazz”:  Metroplein naast/onder Winkelcentrum Zuidplein op steenworp afstand van Sportpaleis Ahoy

13:15 – 14:30
Arlinda Lima & band

Arlinda Lima

Arlinda is één van de weinige vrouwelijke singer/songwriters in de Kaapverdische gemeenschap. Cabo Verde is de bron voor al haar inspiratie. Zij is geboren op Sao Tomé e Principe en opgegroeid in Mindelo op Sao Vicente. Arlinda brengt een muziekstijl die de ziel van de Kaapverdianen vertegenwoordigt en goed past bij de diversiteit van de Rotterdammers. Laat je meevoeren in een liefdevol weemoedig eerbetoon aan het verleden, de sfeer zal je pakken en niet meer loslaten.

Vocals: Arlinda Lima; line up t.b.a.

 

14:30 – 19:00
DJ Rooiekees

North Sea Round Town - 2018

De bekende jazz-DJ van Rotterdam Zuid warmt de boel op en draait afwisselend met de live optredens.

 

15:30 – 18:30
Y.M.P. presents

Y.M.P.

In twee opeenvolgende dagen komt Rotterdams Toptalent aan de mic. De rappende poet Y.M.P (Young Mich Poetry), geboren en getogen in Rotterdam Zuid stelt ze aan u voor. In een combinatie van HipHop georiënteerde singer songwriters, Spoken Word , Jazz & funk, komt de Rotterdamse New wave aan bod. Met oldschool en newschool HipHop vanaf de draaitafels krijgen de bezoekers onderweg naar het North Sea Jazz festival alvast een Rotterdams opwarmertje.


Zondag 15 juli
buitenpodium “Charlois greetZ North Sea Jazz”: Metroplein naast/onder Winkelcentrum Zuidplein op steenworp afstand van Sportpaleis Ahoy

14:00 – 16:30
Y.M.P. presents some more

Y.M.P.

Deel twee van de showcase waarin de rappende poet Y.M.P Rotterdams Toptalent aan ons voorstelt. HipHop, Spoken Word , Jazz & funk!


Festivalwebsite: www.northsearoundtown.nl


Sponsoren:

North Sea Round Town  Rotterdam Ahoy RET Rotterdam    ErasmusstichtingOpzoomeren Stichting Bevordering van Volkskracht Montmartre aan de Maas

 

North Sea Round Town 2017

Logo NSRT

NORTH SEA ROUND TOWN 2017 BUITENPODIUM “CHARLOIS GREETZ NSJ”North Sea Round Town

Op 7, 8 en 9 juli gaat het weer gebeuren: North Sea Jazz in Ahoy. Wij leggen de muzikale rode loper uit van metrostation Zuidplein naar Ahoy met een gratis jazzfestival op het buitenpodium “Charlois greetZ North Sea Jazz”. Het podium staat weer onder Zuidplein op steenworp afstand van Sportpaleis Ahoy (Metroplein).

Vrijdag 7 juli

14:30 uur
Rooiekees


De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

15:00 uur
Openings act
Openings act Charlois greetZ North Sea Jazz door lokale artiest

15:30 uur
Bongomatik


Dit muziek-collectief bestaat uit toppers van de Nederlandse/ Rotterdamse Jazz, Pop, Latin en Funk. Het resultaat van deze ‘melting-pot’ is energieke muziek met een vette groove, dikke knipoog, originele presentatie en veel ruimte voor improvisatie.

vocals: Alberto Caiceda, Xiomara Virdo; trompet: George Pancras; gitaar: Thomas Hilbrandie; keyboards: Leon Den Engelsen; bas: Mick Paauwe; percussie: Jens Kerkhof; drums & percussie: Pim Dros

Zaterdag 8 juli is de Latin dag op podium “Charlois greetZ North Sea Jazz”.

14:30 uur
Rooiekees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

15:30 uur
Charlois Salsa All Stars

Trek je dansschoenen maar aan! De Rotterdamse bassist en bandleider Mick Paauwe stelde deze speciale Rotterdamse festival band samen. Zij brengt met haar Charlois Salsa All  Stars – de toppers van de Nederlandse salsa scene – een programma met salsa en Caraïbische muziek.
vocals: Maaike van Zetten; trompet, percussie & backing vocals: Oscar ‘Chucky’ Cordero; piano & backing vocals; Chris Smalt, percussie; Jens Kerkhof; bas & backing vocals: Mick Paauwe

Zondag 9 juli

12:30 uur
Y.M.P. presents

Y.M.P.
In een twee uur durende showcase komt Rotterdams Toptalent aan de mic. Y.M.P komt nooit alleen en voor deze editie van Y.M.P PRESENTS nodigt hij Le Seton , Monta , Bourbon Avenue & Mr Bellakoud (dj) uit. Een combinatie van HipHop georiënteerde singer songwriters, Spoken Word , Jazz & funk, komt de Rotterdamse New wave aan bod. Met oldschool en newschool HipHop vanaf de draaitafels krijgen de bezoekers onderweg naar het North Sea Jazz festival alvast een Rotterdams opwarmertje.

14:30 uur
Rooie Kees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

15:00 uur
The Jazzinvaders


Deze band toerde internationaal en speelt net zo makkelijk in de clubscene voor een dansend publiek alsook op de gerenommeerde jazzpodia. Leuk detail: de huidige bezetting is  volledig Rotterdams en speelde dit jaar nog bij Rijnmond Live. The Jazzinvaders gebruiken de computer als een extra bandgeluid dat variabel inzetbaar is. Dat moet ook wel want hun muziek met jazz en improvisatie als hoofdbestanddelen krijgt voor een groot deel vorm tijdens het spelen!

Vocals: Linda Bloemhard; altsax: Rolf Delfos; trompet: Cees Trappemburg; baritonsax: Peter Broekhuizen; keyboards: Berthil Busstra; bas: Ton van der kolk; drums: Tim van der Holst.


Buitenpodium Charlois greetZ North Sea Jazz wordt georganiseerd door Streef Productions namens Stichting Evenementen OVN en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam (gebied Charlois), NSRT, de RET, Ahoy en NSJF.

North Sea Round Town

Festivalwebsite: www.northsearoundtown.nl

 


Sponsoren:

Ahoy Roterdam

 

North Sea Round Town 2016

Logo NSRT

NORTH SEA ROUND TOWN 2016 BUITENPODIUM “CHARLOIS GREETZ NSJ”North Sea Round Town

Op 8, 9 en 10 juli gaat het weer gebeuren: North Sea Jazz in Ahoy. Wij leggen de muzikale rode loper uit van metrostation Zuidplein naar Ahoy met een gratis jazzfestival op het buitenpodium “Charlois greetZ North Sea Jazz”. Het podium staat weer onder Zuidplein op steenworp afstand van Sportpaleis Ahoy (Metroplein).

Vrijdag 8 juli

14:30 uur
Rooiekees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

15:00 uur
Sandy Struijs
Als zingende barjuffrouw in grand café Champs Elysees (tegenover podium Charlois greetZ North Sea Jazz in Rotterdam Zuid) is Sandy een vaste waarde van de Toksjoo op Zuid, met elke maand een zelfgeschreven tekst. Met haar warme stem en power voelt ze zich thuis in jazz en soul. Denk aan Allison Moyet en Etta James.

15:30 uur
Tom Beek Charlois All Stars featuring Paul van Kessel en LeslieNielsen


Saxofonist uit de eredivisie van de Nederlandse jazz-, pop-, theater- en studiowereld Tom Beek, stelde speciaal voor ‘Charlois greetZ North Sea Jazz’ deze super groovy all star band samen.
Met zanger Paul van Kessel en het geoliede funky orgeltrio LeslieNielsen.

Tom Beek – sax; Paul van Kessel – zang; Niels Spee – orgel, clavinet en bas synth; Bas van de Wal – gitaar, talkbox; Salle de Jonge – drums

Zaterdag 9 juli

15:00 uur
Rooiekees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

15:30 uur
Son Bon Bon featuring Alberto Caicedo


Zaterdag is de Latin dag op podium “Charlois greetZ North Sea Jazz”.
Son Bon Bon, spetterende vertolkers van Cubaanse muziek, speelt de authentieke Afro-Cubaanse ritmes als Son Montuno, Cha-Cha- Cha, Mambo, Ritmo-Afro en Bolero met de energie van nu. De essentiële ingrediënten van de vers gearrangeerde vintage composities: levendige percussie, stampende gesyncopeerde baslijnen, schaamteloos exotische trompetmelodieën, ongeremde improvisatie en de prachtige stem van de Colombiaanse salsa sensatie Alberto Caicedo!

Alberto Caicedo – vocals; Mick Paauwe – bas; Thomas Bottcher – piano; Jens Kerkhof – conga’s; Jose Cerezo – percussie; George Pancras – trompet

Zondag 10 juli

13:00 uur
Rooiekees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

13:30 uur
The Jig

The Jig, de instrumentale groove machine met de rock & roll-attitude. Dit 7 mans funk team uit Amsterdam verovert Europa met knallende live shows.
De muziek is up-to- date en persoonlijk. The Jig maakt een eigen mix met elementen van jazz, soul, afro en rock & roll op muziek die af stamt van Bootsy Collins, Tower of Power, James Brown, Average White Band en The Meters.

Joep van Rhijn – trompet; Jeroen van Genuchten – tenorsax; Koen Schouten -baritonsax; Martijn Smit – gitaar; Bas Grijmans – keyboards; Arry Niemantsverdriet – bas; Niels van Groningen – drums


Buitenpodium Charlois greetZ North Sea Jazz wordt georganiseerd door Streef Productions namens Stichting Evenementen OVN en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam (gebied Charlois), NSRT, de RET, Ahoy en NSJF.

North Sea Round Town

Festivalwebsite: www.northsearoundtown.nl

 


Sponsoren:

Ahoy Roterdam

 

North Sea Round Town 2015

Logo NSRT

NORTH SEA ROUND TOWN 2015 BUITENPODIUM “CHARLOIS GREETZ NSJ”North Sea Round Town

Vrijdag 10 juli

15:00 uur
Rooiekees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

16:00 uur
Delmontis “Tribute to Ray Charles”

Ray Charles kennen we allemaal. Soulful, spirit, vele hits, crossover tussen jazz and soul, begenadigd songwriter en pianist. Logisch dus dat veel van zijn composities een vast onderdeel zijn van de show van allerlei coverbands. “Hit the Road, Jack”, “I Got A Woman”, wie kent ze niet?
Maar Delmontis gaat veel verder. Te beginnen bij Frank Montis, een Hammond liefhebber in hart en nieren: spelen als een dwaas, de geschiedenis van Jimmy Smith en John Patton tot in details uitgezocht en onder de vingers, de soul en de timing als basis. Vervolgens erbij gaan zingen, Frank is in staat met de linkerhand te bassen, strak als een metronoom, dit aan te vullen met akkoorden om dan in te vallen met een diepe wat rauwe stem en zo een band alleen te vormen.
Dan ontmoet Frank Montis saxofonist Rolf Delfos (o.a. de Houdini’s, Artvark en de Jazzinvaders) die verbijsterd is over het onontdekte talent (een beetje ontdekt is Frank inmiddels wel, hij speelt inmiddels ook bij Gare Du Nord) en het tweetal besluit een band te vormen: DELMONTIS.

In 2011 verschijnt Delmontis’ debuut cd “Straight Forward Fascination”. De fascinatie betreft ook Ray Charles en als tijdens een van de vele soundchecks Frank weer even losgaat met een song van Ray Charles in een eigen bewerking, ontstaat al snel het idee voor een tribute. Een hommage eigenlijk, geen kopie, geen makkelijke imitatie, maar een tribute: de spirit en de eigenheid van Ray Charles vervat in een eigenwijze DelMontis aanpak.

Frank Montis – Hammond, vocals; Rolf Delfos – altsax en bewerkingen; Cees Trappenburg – trompet; Peter Broekhuizen – bariton sax, fluit; Aron Raams – gitaar; Guus bakker – bas; Pim dros – drums

Zaterdag 11 juli

14:00 uur
Rooiekees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

15:00 uur
The Afrocuban Jazz Experience

Zaterdag is de Latin dag op podium “Charlois greets North Sea Jazz”.
Te beginnen met een set Latin jazz door het speciaal voor NSRT samengestelde All Star kwartet “The Afrocuban Jazz Experience” met o.a. Grammy winnaar Gerardo Rosales.

Mick Paauwe – bas; Peter Wenk – piano; Wouter Helmig – conga’s; Gerardo Rosales – timbales

16:00 uur
Rotterdam Salsa All Stars

Speciaal voor NSRT is deze “All Star” Salsa band samengesteld. De Nederlandse Salsa scene is van buitengewoon hoog niveau en staat in groot internationaal aanzien.
Nederlandse Salsa en Latin bands toeren ook veelvuldig in Zuid en Noord Amerika. Genieters van Salsa, Son en Merengue worden verwend door onze Rotterdamse Salsa All Stars.
Vergeet uw dansschoenen niet!

Yumarya Grijt – vocals; Alexander Rodriguez – trompet; Peter Wenk – piano; Mick Paauwe – bas; Wouter Helmig – conga’s; Gerardo Rosales – timbales

Zondag 12 juli

13:00 uur
Rooiekees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

14:00 uur
Hot Shots!

Een sessie die bruist, knalt, energie en plezier uitstraalt. De ‘klik’ tussen de musici onderling is duidelijk voelbaar… Spannende reacties op elkaar, pakkende solo’s en vooral veel spelplezier zonder de concentratie of de interactie met het publiek te vergeten. Dansbare jazz, pompende funk en krachtige soul door 8 bevriende muziekprofessionals die er voor gaan, tijdens een optreden van ‘hun’ HOTSHOTS! Vandaag met gastsolist Eelco van Velzen met zijn trombone.

Ewoud Feenstra – vocals; Karen Veenstra – vocals; Henk Guitjens – sax; Daan Bogers – trompet; Jeroen Torrente – gitaar; Sjaak Janssen – keyboards; Richard Frijters – bas; Abel de Vries – drums; Eelco van Velzen – trombone


Sponsoren:
Ahoy Roterdam

 

North Sea Round Town 2014

Logo NSRT

NORTH SEA ROUND TOWN 2014 BUITENPODIUM “CHARLOIS GREETZ NSJ”North Sea Round Town

Vrijdag 11 juli

15:00 uur
Rooiekees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

16:00 uur
Delmontis


DelMontis is een muzikaal verbond tussen zanger/pianist Frank Montis (oa. Laura Vane & The Vipertones) en saxofonist/arrangeur Rolf Delfos (oa. The Houdini’s). De heren leerden elkaar kennen via samenwerking in de Nu-Jazz formatie The Jazzinvaders en al snel ontstonden de plannen voor DelMontis. Aangevuld tot een sextet met klasse musici van allerlei pluimage ontstond er een mix van de songs van Montis en de horns van Delfos waarbij alles draait om een uitgebalanceerde combinatie van vette grooves, transparante songs en muzikale vrijheid.

 

Het album ‘Straightforward Fascination’ kreeg maar liefst 4 sterren van Jazzism Magazine. Ook strepenmeester Frits Spits kende 7 strepen toe aan het album en Giel Beelen tipte de band in zijn blog onder toekomstmuziek!

“Met de geweldige stem en het unieke toetsenspel van Frank Montis, de sterke orkestratie van Rolf Delfos, lekker swingende nummers en uitermate frisse productie maken deze heren een verpletterende entree op de Nederlandse jazz scene” – Jazzism “Er zijn hoorbare overeenkomsten met artiesten als Michael Franks, Steely Dan en Jamiroquai, maar dat moet vooral als een compliment worden opgevat” – Jazzism

Frank Montis – vocals, Hammond, Rhodes; Rolf Delfos – altsax; Dirk Beets – trompet; Peter Broekhuizen – bariton sax, fluit; Guus bakker – bas; Pim dros – drums

Zaterdag 12 juli

14:00 uur
Mezcolanza


Mezcolanza zoekt de tradities van de jazz en van de caribische muziek op en mengt deze met de hedendaagse invloeden van Nu-Jazz en Crossover. Luisteraars herkennen in hun muziek invloeden van latin jazz, de funk van Maceo Parker en de Second-Line stijl uit New Orleans. Het resultaat is groovy jazz met Afro-Cubaanse invloeden en met veel ruimte voor improvisatie en interactie. www.mezcolanza.eu

 

North Sea Round Town nieuwtje:
Bij Mezcolanza zal als special guest de beroemde meesterpercussionist Gerardo Rosales uit Venezuela meespelen.
www.gerardorosalestambo.com
Peter Wenk – piano; David Barker – drums; Rafa Palacios – bas; Christof May – saxofoon & klarinet

16:45 uur
A Lo Cubano


Santiago de Cuba – Reeds vele generaties muzikanten verlaten deze inspirerende broedplaats van de son en salsa. Deze (vaak) topmusici, willen maar al te graag hun salsa presenteren aan het publiek buiten Cuba. Eenmaal in het buitenland, hebben ze vaak succes en reden te meer om niet terug te gaan naar Cuba. Dit is ook de oorsprong van de salsaband A Lo Cubano.

 

A Lo Cubano is een 6-mansformatie met de sound van een complete salsaband, geïnspireerd door de moderne cubaanse sound. Met drie Cubaanse topmusici, en een uit Curaçao maakt dit de perfecte basis voor een compacte salsaband. Genieters van Salsa, Son en Timba, maar ook van Cumbia , Bachata en Merengue zullen niet stil kunnen blijven staan tijdens de show van A Lo Cubano. www.alo-cubano.nl

Yumarya Grijt – vocals; Peter Wenk – piano; Alexander Rodriguez – trompet; Mick Pauwee – bas; Armando Vidal – percussie; Wouter Helmig – percussie (conga’s)

Zondag 13 juli

13:30 uur
The All Star Sax Battle


De All Star Sax Battle is als koken met hete pepers! Vier stomende saxen staan in de frontlinie, ze dagen elkaar uit in vlammende battles, verzoenen zich in melodische lijnen en versterken elkaar met funky riffs. Grommend, piepend en gillend leunen ze op de stevig groovende ritmesectie van de band “Blood, Sweat & Kiers”. En ze zingen nog een liedje ook. Alles wordt in de strijd gegooid om het publiek uiteindelijk achter te laten met een hete nasmaak die dorstig maakt naar meer..!

 

Wouter Kiers – sax/vocals; Boris van der Lek – sax; Rinus Groeneveld – sax; Naomi Adriaansz – sax; Chris “C” Clemens – gitaar/vocals; Ab Hansen – bas/vocals; Maarten Kruijswijk – drums


Sponsoren:
Ahoy Roterdam

 

North Sea Round Town 2013

Logo NSRT

NORTH SEA ROUND TOWN 2013 BUITENPODIUM “CHARLOIS GREETZ NSJ”North Sea Round Town

Vrijdag 11 juli

Op 12, 13 en 14 juli vindt het North Sea Jazz Fastival plaats in Ahoy. Vorig jaar heeft StreefProductions ism de deelgemeente Charlois een succesvolle pilot georganiseerd van Charlois Greets North Sea Jazz, een gratis jazzfestival op een groot podium onder Zuidplein op steenworp afstand van Sportpaleis Ahoy. Ook dit jaar zullen we aan het begin van de muzikale loper van metrostation Zuidplein naar Ahoy weer een groot podium met geweldig geluid opstellen. Duizenden bezoekers van NSJ lopen daar voorbij en zullen, net als in 2012, verrast stil blijven staan als zij daar muzikaal begroet worden door tal van artiesten.

U bent uiteraard bij de opening op vrijdagmiddag 12 juli, vanaf 15.00 uur van harte welkom. Net als vorig jaar is er speciaal voor sponsors en speciale gasten een Jazz clinic met een bijzondere docent? Wie dat is houden we nog even geheim.

 

Vrijdag 12 juli “Charlois on Stage”

14.30 uur:
Rooiekees
De bekende culturele ondernemer, draait plaatjes afwisselend met de live optredens

14.50 uur:
Opening met een speciale Jazzclinic

15.00 uur:
Adriano van der Valk
De Rotterdams crooner zingt Sinatra, Bennett, Buble en meer.

15.30 uur:

Inge Sax & Friends
Deze groep heeft jaren onder de naam Skunk Funk gespeeld in cafés in Rotterdam. De bandnaam was ontleend aan het nummer Skunk Funk van de Brecker Brothers en was een hommage aan de coffeeshophouders van het nederwiet tijdperk die de muziekcultuur een warm hart toedroegen. Skunk Funk was de huisband van café de Twijfelaar en Central park. Daar speelden vaak bekende muzikanten mee zoals Anouk en Miko, de gitarist van Prince. Het bijzondere aan deze formatie was de flexibiliteit van de muzikanten die allerlei muzikanten konden begeleiden die mee wilden spelen. Een muzikale wereldreis van de funk tot de blues van New Orleans, die zij zelf soulpowerfunk noemen.

Inge Sax – sax; Ron ‘El Kroppo’ Krop –gitaar/vocals; Marcelino Vishdunatt – keyboards; Gerold Olieberg – bas; Rick van der Vlist – drums.

 

17.15 uur:
The Grooveclub


The Grooveclub sleept je mee in een smeltkroes van latin, jazz en tango. Hun muziek is een aaneensluiting van explosieve en ingetogen muziek, die door eigen composities en energieke arrangementen een bijzondere eigen sound heeft. Het sterke samenspel van deze virtuoze muzikanten maakt elk concert spannend van begin tot eind.
The Grooveclub is het resultaat van de zoektocht naar een eigen identiteit van accordeonist Rik Cornelissen. Uitgangspunten waren jazz en tango. Pianist Wim Warman, die overigens met het tango orkest van Carel Kraayenhof over de hele wereld toerde, zorgde voor de latin twist. De uitkomst lijkt het meest op een mix tussen de macho latin-stijl van Michel Camilo en de lyrische en adembenemende milonga’s van Astor Piazzolla.
Op NSRT speelt The Grooveclub haar nieuwe programma ‘Caribe’. www.thegrooveclub.nl

Rik Cornelissen – accordeon; Wim Warman – piano; Taco Nieuwenhuizen – bas;   Taco Gorter – drums

Zaterdag 13 juli

15.00 uur:
Rosy Pereira & The Rose Band

Eind jaren 60 werkte Rosy Pereira in België met het Groot BRT Orkest van Francis Bay. In 1970 kwam zij voor Zweden uit op het songfestival voor het ‘Gouden Orpheus’ in Slantchev Briag in Bulgarije. In de jaren 70 werd zij bekend in Nederland, werkte met het Metropool Orkest en volgde Sandra Reemer op in haar duo met Andres als “Rosy & Andres”.
Anno 2013 treedt zij voornamelijk op in Duitsland. Vandaag staat zij op het podium in de stad waar zij als klein meisje in 1960 met de boot “De Waterman” vanuit Indonesië aankwam.

Rosy Pereira – vocals; Arjan van den Oever – keyboards; Cas van den Berg – gitaar/vocals; Tom Weijdenga – drums; Robert Zwaan – bas/vocals; Bastiaan Baaij – sax/vocals

17.00 uur:
Naomi’s Daily Talk
Naomi’s Daily Talk speelt Funk, Jazz en Boogaloo doordrenkt van authentieke funky New Orleans ritmes, collectieve en meerstemmige zang. Daarnaast beschouwen Naomi en haar band interactie met het publiek als een onmisbaar onderdeel van hun show.

Naomi Adriaansz – sax/vocals; Peter Vlietstra – keyboards/vocals; Marcel Karreman – gitaar; Jeroen Koning – bas; Maarten Zwarts – drums Celina Schrotz – percussie & backing vocals

Zondag 14 juli

14.30 uur:
Henk Guitjens Kwartet featuring Dick de Graaf en Bert Lochs.

Het Henk Guitjens 4tet speelt jazz met een vette groove. Zij laten zich inspireren door internationale en nationale artiesten als Kenny Garrett, Joshua Redman, Herbie Hancock, Roy Hargrove, Candy Dulfer en Benjamin Herman. De muziek van het HG4tet is dansbaar en uitermate geschikt voor festival publiek dat “lekker los” wil gaan op live muziek.

Guitjens en zijn mannen werken regelmatig met gast-solisten uit de top van de Nederlandse jazz; ditmaal met Dick de Graaf en Bert Lochs.
www.henkguitjens.com

Henk Guitjens – saxofoons; Jacob Bedaux – piano; Richard Frijters – bas; Jonas Linnemann – drums; Dick de Graaf–sax; Bert Lochs – trompet


Sponsoren:
Ahoy  

 

Marcel Streef’s Crooner Swing Show

Artiest

Marcel Streef’s Crooner Swing Show

“Vergeet je danschoenen niet!”

Marcel Streef's Crooner Swing Show

The Big Bands are back again! Grote popsterren treden op met big bands en brengen de songs van de grote ‘crooners’ Frank Sinatra, Tony Bennett, Sammy Davis, Doris Day en Sarah Vaughn. Rod Stewart, Robbie Williams, Michael Bublé, Diana Krall, Natalie Cole en Lady Gaga samen met good old Tony Bennett zelf, ze brengen hun publiek allemaal aan het swingen.

Marcel Streef's Crooner Swing Show

De Crooner Swing Show van Marcel Streef laat die oude tijden herleven. Vocalisten Anita Simons en Lou Prince / Ewoud Feenstra nemen je mee naar het swingtijdperk samen met de 17 koppige bigband van Marcel. Arrangementen zoals Sinatra ze uitvoerde, maar ook bekende stukken in nieuwe verrassende arrangementen en stukken van popbands van nu in een swing-jasje, zoals Oasis’ Wonderwall.

Vergeet vooral je dansschoenen niet!

Vocalisten: Anita Simons en Lou Prince of Ewoud Feenstra.
Speelduur: 2 keer 50 minuten met pauze, andere indeling in overleg
Benodigde geluidstechniek: in overleg, afhankelijk van zaal en akoestiek

 


Marcel Streef’s Crooner Swing Show aanvraagformulier:

 

Aanvraag Marcel Streef’s Crooner Swing Show


 

Streef Productions Deejay Show

Artiest

Streef Productions Deejay Show

“Dance classics, pop, soul……….. : feestmuziek op maat”

De betere swingmuziek uit de jaren 60 – 70 – 80 – 90 afgewisseld met de hits van nu. Onze deejays draaien nummers uit diverse stijlen zoals disco, soul, funk, latin, rock, acid jazz, nederpop, rock & roll, rhythm & blues, dance, r’n’b, reggae, etc.
Daarnaast hebben onze deejays ervaring in het samenwerken met coverbands en is de DJ show dus prima te combineren met een liveband van Streef Productions.

Wat kunt u verwachten van Streef Productions’ Deejays?
De Deejays van Streef Productions zijn gespecialiseerd in bruiloften en andere gelegenheden waar een combinatie wordt gezocht van kwaliteit, intimiteit en flexibiliteit. De ervaren Deejays van Streef Productions zijn gewend een breed publiek van 8 tot 80 muzikaal te vermaken.

Inspelend op het verloop van uw evenement weet de DJ het feest, volledig op uw wensen afgestemd,  tot een succes te maken.

Muziek naar keuze:
In een voorgesprek kunt u zelf aangeven waar uw voorkeuren liggen. U kunt in dit gesprek ook speciale songs aanvragen en aangeven welke muziek u absoluut niet wenst te horen. Uw DJ stelt dan een op maat gesneden repertoire samen.

Standaard speelduur:
Deejay Streef Productions vult uw feestavond in en zorgt voor passende muziek voor de duur van maximaal 5 uur.


Streef Productions Deejay Show aanvraagformulier:

 

Aanvraag Streef Deejay Show


 

Pianist

Artiest

Pianist

“Onze pianist staat voor u klaar”

PianoOnze pianist is een ervaren musicus die op uw bruiloft of bedrijfsfeest altijd de juiste sfeer weet neer te zetten.
Wij zoeken voor u de passende persoon in de juiste stijl: klassiek, tango, jazz of pop.
Onze pianisten zijn ook te boeken met een vocalist of instrumentalist.

Speelduur
De tijdsduur van het optreden wordt in overleg met u bepaald.


Pianist aanvraagformulier:

 

Aanvraag Pianist


 

De Subtoppers

Artiest

De Subtoppers

“Heerlijk Nederlands repertoire met Glitter en Glamour”

Het Schager zangtrio de Subtoppers steekt zich in prachtige pakken en is in vele kleurencombinaties te boeken… Dit gezellige trio is voornemens elke zaal in Nederland op zijn kop te zetten.

De Subtoppers

De act is in 2006 ontstaan in de aanloop naar het befaamde Schager Popweekend.
De spontane samenwerking pakte zo goed uit, dat door het drietal werd besloten een vervolg te geven aan het ongekend succesvolle optreden. In elke uithoek van Nederland hebben ze al opgetreden en zelfs al in Frankrijk en België hebben ze hun vrolijke act opgevoerd!

De subtoppers is niet zomaar een tape act ! Uitsluitend de best swingende Hollandse toppers komen voorbij. Feest á la Dario, Starkoo en de Toppers.
En let wel: alle 3 heren zijn ervaren zangers, dus kwaliteit is gegarandeerd !

Inmiddels is het trio te gast geweest bij diverse gala’s en feesten. Reacties vanuit het publiek steevast: “een hilarische act”, “wat een humor” en “dit feest écht zeg”.
Prettige bijkomstigheid is, dat de Subtoppers, naast erg leuk, ook nog eens zeer betaalbaar zijn !

Repertoire:
Er komt van alles voorbij: Medley van de Toppers, Wolter Kroes, Dario, Danny de Munk, George Baker, Gerard Joling, Jan Smit, Roberto Jacketti, Nick en Simon, Frans Bauer, Dj Cor, André Hazes en vele anderen.
Alles up-tempo gezellig meezing repertoire !

Speelduur:
De Subtoppers spelen 1 set van 40 minuten.


De Subtoppers aanvraagformulier:

 

Aanvraag De Subtoppers


 

De Gehoorgangsters

Artiest

De Gehoorgangsters

“Klezmer, Rock & Roll, Swing, Jazz, Tango, Smartlappen”

De Gehoorgangsters

Een klein flexibel akoestisch trio, bijna overal inzetbaar. Bij een sfeervol diner een borrel achter- of vooraf of misschien zelfs wel tijdens. Muziek op Conversatieniveau.

Maar kan ook swingend en een beetje op de voorgrond. Met een zeer breed repertoire: ballads, romantische melodieën, oude swing, Jazz, Bossa Nova, Rhythm and Blues, Jive, Blues, Calypso, Kaseko, Jiddische liedjes, Klezmer en alles wat ze leuk vinden om te spelen en dat is veel…..

Bezetting:
Jos Valster: tenorsax, klarinet en basklarinet
Frenk van Meeteren: gitaar, zang en mondharmonika
Evert Willemstijn: contrabas

Bijzonderheden:
De Gehoorgangsters komen ook akoestisch zeer goed tot hun recht. In akoestische setting kunnen zij zich makkelijk verplaatsen om op verschillende plekken een aantal stukken te spelen.

Standaard speelduur 3 uur inclusief pauzes.


De Gehoorgangsters aanvraagformulier:

 

Aanvraag De Gehoorgangsters


 

Joke Bruijs

Artiest

Joke Bruijs

“zangeres en actrice”

Joke Bruijs

Joke Bruijs is een allround artieste die echt alles kan. Ze zingt de sterren van de hemel sinds haar 15de en heeft opgetreden met bekende radio-orkesten als het VARA dansorkest, The Skymasters en The Ramblers.

Het orkest onder leiding van Marcel Streef bestaat uit semi-professionals en zeer ervaren amateur musici.


Joke Bruijs aanvraagformulier:

 

Aanvraag Joke Bruijs


 

Delmontis

Artiest

Delmontis

“Tribute to Ray Charles”

Delmontis

Ray Charles kennen we allemaal. Soulful, spirit, vele hits, crossover tussen jazz and soul, begenadigd songwriter en pianist. Logisch dus dat veel van zijn composities een vast onderdeel zijn van de show van allerlei coverbands. “Hit the Road, Jack”, “I Got A Woman”, wie kent ze niet?

Maar Delmontis gaat veel verder. Te beginnen bij Frank Montis, een Hammond liefhebber in hart en nieren: spelen als een dwaas, de geschiedenis van Jimmy Smith en John Patton tot in details uitgezocht en onder de vingers, de soul en de timing als basis. Vervolgens erbij gaan zingen, Frank is in staat met de linkerhand te bassen, strak als een metronoom, dit aan te vullen met akkoorden om dan in te vallen met een diepe wat rauwe stem en zo een band alleen te vormen.
Dan ontmoet Frank Montis saxofonist Rolf Delfos (o.a. de Houdini’s, Artvark en de Jazzinvaders) die verbijsterd is over het onontdekte talent (een beetje ontdekt is Frank inmiddels wel, hij speelt inmiddels ook bij Gare Du Nord) en het tweetal besluit een band te vormen: DELMONTIS.

Delmontis = Montis als frontman met zijn eigen composities gelardeerd door Delfos met blazerslijnen, gewaagde licks en onvoorspelbare breaks.

In 2011 verschijnt Delmontis’ debuut cd “Straight Forward Fascination”.
De fascinatie betreft ook Ray Charles en als tijdens een van de vele soundchecks Frank weer even losgaat met een song van Ray Charles in een eigen bewerking, ontstaat al snel het idee voor een tribute. Een hommage eigenlijk, geen kopie, geen makkelijke imitatie, maar een tribute: de spirit en de
eigenheid van Ray Charles vervat in een eigenwijze Delmontis aanpak.
Natuurlijk speelt Delmontis “Hallelujah”, maar deze versie komt uit het onstuimige heden en wat te denken van een New Orleans aanpak van “Hit the Road, Jack”, waar Frank losgaat op de Hammond of een ‘mess around’ met oneindig repeterende blazersriffs? Juist, om niet bij stil te zitten!

De stukken worden toegelicht door Montis en Delfos zelf en mede daardoor krijgt de luisteraar het gevoel de boodschap van Ray Charles beter dan ooit te begrijpen.

Video:

Line up:
Frank Montis | Hammond en vocals
Rolf Delfos | sax en bewerkingen
Pim Dros | drums (o.a. Full Duplex, Margriet Sjoerdsma)
Guus bakker | bas (Elizabeth Simonian, Gare Du Nord)
Aron Raams | gitaar (Gare Du Nord)
Cees Trappenburg | trompet (Alain Clarke, Top 200 Band)
Peter Broekhuizen | baritonsax (Candy Dulfer, Artvark)

Speelduur: 2 keer 50 minuten met pauze, andere indeling in overleg
Benodigde geluidstechniek: in overleg, afhankelijk van zaal en akoestiek


Delmontis aanvraagformulier:

 

Aanvraag Delmontis