North Sea Round Town 2019 Noordereiland

Logo NSRT

NORTH SEA ROUND TOWN NOORDEREILAND 2019

Vorig jaar, 2018, is voor het eerst na een aantal jaren weer een North Sea Round TownNorth Sea Round Town (NSRT) podium op het Noordereiland gerealiseerd. Noordereiland NSRT maakt deel uit van het North Sea Round Town Festival, een cadeau aan alle Rotterdammers en (inter)nationale bezoekers; tot op heden één van de grootste gratis meerdaagse openlucht Jazzfestivals van Nederland. Met lokale, regionale, landelijke en zelfs mondiale uitstraling. Een waar muzikaal visitekaartje voor de Stad Rotterdam en het Noordereiland.

North Sea Round Town 2019Zaterdag 29 juni
Buitenpodium Noordereiland
hoek Van der Takstraat en Burg. Hoffmanplein

15:00 – 23:00 uur
DJ Rooiekees

North Sea Round Town - 2018

De aller Rotterdamste jazz-DJ draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

15:30 uur
De Foobirds

Foo Birds

The Foobirds is het jongste en misschien wel swingendste ensemble van de SKVR Jazzschool. Een aantal leden begon al op hun 10e in deze talentvolle groep, die wordt gecoacht door docent Erik Ball. De jongens geven de voorkeur aan jazz met een latin of funkgroove maar spelen ook graag stukken van bijvoorbeeld de Jazzmessengers.

Lander Hangelbroek, Hugo Bakker, Thomas Loef (trompet);
Darryll Kaloe, Mees van Breukelen, Jesse Vervoort, Lucas ten Dam (altsax);
Timo Bakker (piano);
Noah Belchior (bas);
Ischa Dirkse (drums)

16:10 + 17:10 + 19:15 uur
The Funk Sweep

The Funk Sweep

Dit verbluffende looporkest speelt funk op verschillende plekken op de trottoirs van de Van der Takstraat. Met hun “Grab the Mic” publieksparticipatie-concept betrekt The Funk Sweep voorbijgangers in de show, iedereen kan een bijdrage leveren met de daarvoor beschikbare microfoon. Zangers of rappers in the house?!

Ton Cornelissen (portable drumset, vocals);
Peter Simons (basskeys, vocals);
overige line-up t.b.a.

16:30 uur
Stevie Ray & The Masterminds (SKVR)

Stevie Ray & The Masterminds

The Masterminds bestonden al een paar jaar toen ze in 2017 versterking kregen van zanger Stevie Ray Janssen met zijn sonore stemgeluid. Sindsdien spelen zij klassiekers uit de hardbop en souljazz uit de 50’s en 60’s. Denk aan een combinatie van Gregory Porter en Jamie Cullum met hier en daar een verjazzde popklassieker.

Stevie-Ray Janssen (zang);
Rob van Rees (trompet);
Mart Evers (altsax);
George Diephuis (piano);
Maarten Meddens (contrabas, bandcoach);
Theo de Keizer (drums)

18:00 uur
SannaVan

Sannavan

SannaVan is de groep van vocaliste/pianiste Sanna van Vliet, waarin ze poppy arrangementen zingt van pop- en jazzklassiekers. Sanna studeerde af aan het Conservatorium van Den Haag in twee vakken: jazz-zang en jazz-piano. Ze toerde veel in het buitenland en trad op met de crème de la crème van de Nederlandse Jazz Scene. Ook in SannaVan wordt zij bijgestaan door gerenommeerde namen uit de Nederlandse jazzscene waaronder Noordereilander Ed Verhoeff.

Sanna van Vliet (vocals, piano);
Marius Beets (contrabas en arrangementen);
Ed Verhoeff (gitaar);
Marcel Serierse (drums)

20:30 uur
Bongomatik

Bongomatik

Toppers van de Nederlandse/ Rotterdamse Jazz, Pop, Latin en Funk. Op het podium en daar buiten één grote familie ondanks hun heel verschillende muziekwerelden, culturen en leeftijden. Het resultaat van deze melting-pot is muziek met een vette groove, dikke knipoog, veel ruimte voor improvisatie en dat alles in een originele verpakking.

Alberto Caiceda, Xiomara Virdo, Margo van de Linde (vocals);
George Pancras (trompet);
Thomas Hilbrandi (gitaar);
Leon Den Engelsen (keyboards);
Mick Paauwe (bas);
Jens Kerkhof (percussie);
Pim Dros (drums)


 

Zie ook Jazz in Charlois ( za. 6 & zo. 7 juli) »

 


Festivalwebsite: www.northsearoundtown.nl


Sponsoren:

North Sea Round TownKoozie Rotterdam Expeditie Noordereiland Prins Bernhard Cultuurfonds Deltaport donatiefonds Wijkraad Verhagen StichtingRotterdam