North Sea Round Town 2018 

Logo NSRT

Concerten voor NORTH SEA ROUND TOWN 2018 North Sea Round Town

Onze bands zijn op allerlei plekken in de stad te zien tijdens NSRT 2018. Bovendien verzorgen wij zelf de organisatie, productie en programmering van de buitenpodia Noordereiland en Charlois greetZ North Sea Jazz.

Zaterdag 30 juni
buitenpodium Noordereiland: hoek Van der Takstraat en Burg. Hoffmanplein

16:00 – 23:00
DJ Rooiekees

North Sea Round Town - 2018

De bekende jazz-DJ van Rotterdam Zuid,
warmt de boel op en draait afwisselend met de live optredens.

17:00 – 17:45
De Foobirds

Foo Birds

The Foobirds is de naam van het jongste ensemble van de SKVR Jazzschool. De jongens (waar blijven de jazzmeisjes?) geven de voorkeur aan jazz met een latin of funkgroove maar spelen ook graag stukken van bijvoorbeeld de Jazzmessengers. Een paar leden begonnen al op hun 10e in de groep. Jazzschooldocent Erik Ball coacht en arrangeert voor dit talentvolle ensemble dat al te horen is geweest in de Doelen, het Hilton en de Laurenskerk.

 

18:30 – 19:45
Rotterdam Jazz Lab

Rotterdam Jazz Lab

Concert op het Noordereiland van ROTTERDAM JAZZ LAB van Noordereilander Bart Egeter (pianist/componist/arrangeur) met een programma van uitsluitend eigen composities en arrangementen. De negenmans band opereert met de wendbaarheid van een triootje en de klankbreedte van een bigband. Alle bandleden zijn bovendien improvisatoren in hart en nieren, wat garant staat voor een eigen en afwisselend geluid.

Michael Simon trompet; Koos van der Hout: ventieltrombone; Daniel Follmann: trombone; Ruud Bergamin alt- en sopraansax; Stanislav Mitrovic tenorsax en basklarinet; Kurt Schwab: tenor- en baritonsax; Bart Egeter: piano; Dan Simon: bas; Julius Schulz: drums

20:30 – 22:45
Bongomatik

Bongomatik

Bongomatik is meer dan een band, het is ook één grote familie van uiteenlopende muziekwerelden, culturen en leeftijden. Deze muziek-familie bestaat uit toppers van de Nederlandse/ Rotterdamse Jazz, Pop, Latin en Funk. Het resultaat van deze ‘melting-pot’ is energieke muziek met een vette groove, dikke knipoog, originele presentatie en veel ruimte voor improvisatie.

Alberto Caiceda, Xiomara Virdo, Margo van de Linde: vocals; George Pancras: trompet; Thomas Hilbrandi: gitaar; Leon Den Engelsen: keyboards; Mick Paauwe: bas; Jens Kerkhof: percussie; Pim Dros: drums


 

Zaterdag 7 juli
buitenpodium Charloisse Kerksingel: Charloisse Kerksingel 35

20:00 – 22:30
The Crooner Swing Show

The Crooner Swing Show

The Big Bands are back again! De Crooner Swing Show van Rotterdammer Marcel Streef laat die oude tijden herleven in Charlois. De Rotterdamse vocalisten Lou Prince en Anita Simons nemen je mee naar het swingtijdperk samen met de 17-koppige bigband van Marcel. Arrangementen zoals Sinatra ze uitvoerde, maar ook bekende stukken in nieuwe verrassende arrangementen en stukken van popbands van nu in een swing-jasje, zoals Oasis’ Wonderwall. Vergeet vooral je dansschoenen niet!


Zondag 8 juli
buitenpodium Charloisse Kerksingel: Charloisse Kerksingel 35,

13:30 – 14:30
Barend Hoek Collective

Barend Hoek Collective

De bigband Barend Hoek Collective (BHC) is voortgekomen uit de muziekvereniging OBK en heeft een rijke Schiedamse historie. Na een start als amusementsorkest hebben de bezetting en het repertoire zich ontwikkeld richting bigband. Anno 2018 is Barend Hoek Collective een swingmachine die zich thuis voelt in stijlen van Braziliaanse samba tot Amerikaanse swing en jump & jive.


Vrijdag 13 juli
buitenpodium “Charlois greetZ North Sea Jazz”: Metroplein naast/onder Winkelcentrum Zuidplein op steenworp afstand van Sportpaleis Ahoy

14:30 – 19:00
DJ Rooiekees

North Sea Round Town - 2018

De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens. Hij warmt de boel op en draait afwisselend met de live optredens.

 

15:30 – 18:30
Charlois Salsa All Stars

Charlois Salsa All Stars

Trek je dansschoenen maar aan! De Rotterdamse bassist en bandleider Mick Paauwe stelt deze speciale Rotterdamse festival band samen. Zij brengt met haar Charlois Salsa All Stars – de toppers van de Nederlandse salsa scene – een programma met salsa en Caraïbische muziek.

Maaike van Zetten: vocals; Ellister van der Molen: trompet; Chris Smalt: piano & backing vocals; Jens Kerkhof: percussie; Mick Paauwe: bas & backing vocals


Zaterdag 14 juli
buitenpodium “Charlois greetZ North Sea Jazz”:  Metroplein naast/onder Winkelcentrum Zuidplein op steenworp afstand van Sportpaleis Ahoy

13:15 – 14:30
Arlinda Lima & band

Arlinda Lima

Arlinda is één van de weinige vrouwelijke singer/songwriters in de Kaapverdische gemeenschap. Cabo Verde is de bron voor al haar inspiratie. Zij is geboren op Sao Tomé e Principe en opgegroeid in Mindelo op Sao Vicente. Arlinda brengt een muziekstijl die de ziel van de Kaapverdianen vertegenwoordigt en goed past bij de diversiteit van de Rotterdammers. Laat je meevoeren in een liefdevol weemoedig eerbetoon aan het verleden, de sfeer zal je pakken en niet meer loslaten.

Vocals: Arlinda Lima; line up t.b.a.

 

14:30 – 19:00
DJ Rooiekees

North Sea Round Town - 2018

De bekende jazz-DJ van Rotterdam Zuid warmt de boel op en draait afwisselend met de live optredens.

 

15:30 – 18:30
Y.M.P. presents

Y.M.P.

In twee opeenvolgende dagen komt Rotterdams Toptalent aan de mic. De rappende poet Y.M.P (Young Mich Poetry), geboren en getogen in Rotterdam Zuid stelt ze aan u voor. In een combinatie van HipHop georiënteerde singer songwriters, Spoken Word , Jazz & funk, komt de Rotterdamse New wave aan bod. Met oldschool en newschool HipHop vanaf de draaitafels krijgen de bezoekers onderweg naar het North Sea Jazz festival alvast een Rotterdams opwarmertje.


Zondag 15 juli
buitenpodium “Charlois greetZ North Sea Jazz”: Metroplein naast/onder Winkelcentrum Zuidplein op steenworp afstand van Sportpaleis Ahoy

14:00 – 16:30
Y.M.P. presents some more

Y.M.P.

Deel twee van de showcase waarin de rappende poet Y.M.P Rotterdams Toptalent aan ons voorstelt. HipHop, Spoken Word , Jazz & funk!


Festivalwebsite: www.northsearoundtown.nl


Sponsoren:

North Sea Round Town  Rotterdam Ahoy RET Rotterdam    ErasmusstichtingOpzoomeren Stichting Bevordering van Volkskracht Montmartre aan de Maas