North Sea Round Town 2015

Logo NSRT

NORTH SEA ROUND TOWN 2015 BUITENPODIUM “CHARLOIS GREETZ NSJ”North Sea Round Town

Vrijdag 10 juli

15:00 uur
Rooiekees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

16:00 uur
Delmontis “Tribute to Ray Charles”

Ray Charles kennen we allemaal. Soulful, spirit, vele hits, crossover tussen jazz and soul, begenadigd songwriter en pianist. Logisch dus dat veel van zijn composities een vast onderdeel zijn van de show van allerlei coverbands. “Hit the Road, Jack”, “I Got A Woman”, wie kent ze niet?
Maar Delmontis gaat veel verder. Te beginnen bij Frank Montis, een Hammond liefhebber in hart en nieren: spelen als een dwaas, de geschiedenis van Jimmy Smith en John Patton tot in details uitgezocht en onder de vingers, de soul en de timing als basis. Vervolgens erbij gaan zingen, Frank is in staat met de linkerhand te bassen, strak als een metronoom, dit aan te vullen met akkoorden om dan in te vallen met een diepe wat rauwe stem en zo een band alleen te vormen.
Dan ontmoet Frank Montis saxofonist Rolf Delfos (o.a. de Houdini’s, Artvark en de Jazzinvaders) die verbijsterd is over het onontdekte talent (een beetje ontdekt is Frank inmiddels wel, hij speelt inmiddels ook bij Gare Du Nord) en het tweetal besluit een band te vormen: DELMONTIS.

In 2011 verschijnt Delmontis’ debuut cd “Straight Forward Fascination”. De fascinatie betreft ook Ray Charles en als tijdens een van de vele soundchecks Frank weer even losgaat met een song van Ray Charles in een eigen bewerking, ontstaat al snel het idee voor een tribute. Een hommage eigenlijk, geen kopie, geen makkelijke imitatie, maar een tribute: de spirit en de eigenheid van Ray Charles vervat in een eigenwijze DelMontis aanpak.

Frank Montis – Hammond, vocals; Rolf Delfos – altsax en bewerkingen; Cees Trappenburg – trompet; Peter Broekhuizen – bariton sax, fluit; Aron Raams – gitaar; Guus bakker – bas; Pim dros – drums

Zaterdag 11 juli

14:00 uur
Rooiekees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

15:00 uur
The Afrocuban Jazz Experience

Zaterdag is de Latin dag op podium “Charlois greets North Sea Jazz”.
Te beginnen met een set Latin jazz door het speciaal voor NSRT samengestelde All Star kwartet “The Afrocuban Jazz Experience” met o.a. Grammy winnaar Gerardo Rosales.

Mick Paauwe – bas; Peter Wenk – piano; Wouter Helmig – conga’s; Gerardo Rosales – timbales

16:00 uur
Rotterdam Salsa All Stars

Speciaal voor NSRT is deze “All Star” Salsa band samengesteld. De Nederlandse Salsa scene is van buitengewoon hoog niveau en staat in groot internationaal aanzien.
Nederlandse Salsa en Latin bands toeren ook veelvuldig in Zuid en Noord Amerika. Genieters van Salsa, Son en Merengue worden verwend door onze Rotterdamse Salsa All Stars.
Vergeet uw dansschoenen niet!

Yumarya Grijt – vocals; Alexander Rodriguez – trompet; Peter Wenk – piano; Mick Paauwe – bas; Wouter Helmig – conga’s; Gerardo Rosales – timbales

Zondag 12 juli

13:00 uur
Rooiekees
De bekende cultureel ondernemer uit Rotterdam Zuid draait plaatjes afwisselend met de live optredens.

14:00 uur
Hot Shots!

Een sessie die bruist, knalt, energie en plezier uitstraalt. De ‘klik’ tussen de musici onderling is duidelijk voelbaar… Spannende reacties op elkaar, pakkende solo’s en vooral veel spelplezier zonder de concentratie of de interactie met het publiek te vergeten. Dansbare jazz, pompende funk en krachtige soul door 8 bevriende muziekprofessionals die er voor gaan, tijdens een optreden van ‘hun’ HOTSHOTS! Vandaag met gastsolist Eelco van Velzen met zijn trombone.

Ewoud Feenstra – vocals; Karen Veenstra – vocals; Henk Guitjens – sax; Daan Bogers – trompet; Jeroen Torrente – gitaar; Sjaak Janssen – keyboards; Richard Frijters – bas; Abel de Vries – drums; Eelco van Velzen – trombone


Sponsoren:
Ahoy Roterdam