North Sea Round Town 2013

Logo NSRT

NORTH SEA ROUND TOWN 2013 BUITENPODIUM “CHARLOIS GREETZ NSJ”North Sea Round Town

Vrijdag 11 juli

Op 12, 13 en 14 juli vindt het North Sea Jazz Fastival plaats in Ahoy. Vorig jaar heeft StreefProductions ism de deelgemeente Charlois een succesvolle pilot georganiseerd van Charlois Greets North Sea Jazz, een gratis jazzfestival op een groot podium onder Zuidplein op steenworp afstand van Sportpaleis Ahoy. Ook dit jaar zullen we aan het begin van de muzikale loper van metrostation Zuidplein naar Ahoy weer een groot podium met geweldig geluid opstellen. Duizenden bezoekers van NSJ lopen daar voorbij en zullen, net als in 2012, verrast stil blijven staan als zij daar muzikaal begroet worden door tal van artiesten.

U bent uiteraard bij de opening op vrijdagmiddag 12 juli, vanaf 15.00 uur van harte welkom. Net als vorig jaar is er speciaal voor sponsors en speciale gasten een Jazz clinic met een bijzondere docent? Wie dat is houden we nog even geheim.

 

Vrijdag 12 juli “Charlois on Stage”

14.30 uur:
Rooiekees
De bekende culturele ondernemer, draait plaatjes afwisselend met de live optredens

14.50 uur:
Opening met een speciale Jazzclinic

15.00 uur:
Adriano van der Valk
De Rotterdams crooner zingt Sinatra, Bennett, Buble en meer.

15.30 uur:

Inge Sax & Friends
Deze groep heeft jaren onder de naam Skunk Funk gespeeld in cafés in Rotterdam. De bandnaam was ontleend aan het nummer Skunk Funk van de Brecker Brothers en was een hommage aan de coffeeshophouders van het nederwiet tijdperk die de muziekcultuur een warm hart toedroegen. Skunk Funk was de huisband van café de Twijfelaar en Central park. Daar speelden vaak bekende muzikanten mee zoals Anouk en Miko, de gitarist van Prince. Het bijzondere aan deze formatie was de flexibiliteit van de muzikanten die allerlei muzikanten konden begeleiden die mee wilden spelen. Een muzikale wereldreis van de funk tot de blues van New Orleans, die zij zelf soulpowerfunk noemen.

Inge Sax – sax; Ron ‘El Kroppo’ Krop –gitaar/vocals; Marcelino Vishdunatt – keyboards; Gerold Olieberg – bas; Rick van der Vlist – drums.

 

17.15 uur:
The Grooveclub


The Grooveclub sleept je mee in een smeltkroes van latin, jazz en tango. Hun muziek is een aaneensluiting van explosieve en ingetogen muziek, die door eigen composities en energieke arrangementen een bijzondere eigen sound heeft. Het sterke samenspel van deze virtuoze muzikanten maakt elk concert spannend van begin tot eind.
The Grooveclub is het resultaat van de zoektocht naar een eigen identiteit van accordeonist Rik Cornelissen. Uitgangspunten waren jazz en tango. Pianist Wim Warman, die overigens met het tango orkest van Carel Kraayenhof over de hele wereld toerde, zorgde voor de latin twist. De uitkomst lijkt het meest op een mix tussen de macho latin-stijl van Michel Camilo en de lyrische en adembenemende milonga’s van Astor Piazzolla.
Op NSRT speelt The Grooveclub haar nieuwe programma ‘Caribe’. www.thegrooveclub.nl

Rik Cornelissen – accordeon; Wim Warman – piano; Taco Nieuwenhuizen – bas;   Taco Gorter – drums

Zaterdag 13 juli

15.00 uur:
Rosy Pereira & The Rose Band

Eind jaren 60 werkte Rosy Pereira in België met het Groot BRT Orkest van Francis Bay. In 1970 kwam zij voor Zweden uit op het songfestival voor het ‘Gouden Orpheus’ in Slantchev Briag in Bulgarije. In de jaren 70 werd zij bekend in Nederland, werkte met het Metropool Orkest en volgde Sandra Reemer op in haar duo met Andres als “Rosy & Andres”.
Anno 2013 treedt zij voornamelijk op in Duitsland. Vandaag staat zij op het podium in de stad waar zij als klein meisje in 1960 met de boot “De Waterman” vanuit Indonesië aankwam.

Rosy Pereira – vocals; Arjan van den Oever – keyboards; Cas van den Berg – gitaar/vocals; Tom Weijdenga – drums; Robert Zwaan – bas/vocals; Bastiaan Baaij – sax/vocals

17.00 uur:
Naomi’s Daily Talk
Naomi’s Daily Talk speelt Funk, Jazz en Boogaloo doordrenkt van authentieke funky New Orleans ritmes, collectieve en meerstemmige zang. Daarnaast beschouwen Naomi en haar band interactie met het publiek als een onmisbaar onderdeel van hun show.

Naomi Adriaansz – sax/vocals; Peter Vlietstra – keyboards/vocals; Marcel Karreman – gitaar; Jeroen Koning – bas; Maarten Zwarts – drums Celina Schrotz – percussie & backing vocals

Zondag 14 juli

14.30 uur:
Henk Guitjens Kwartet featuring Dick de Graaf en Bert Lochs.

Het Henk Guitjens 4tet speelt jazz met een vette groove. Zij laten zich inspireren door internationale en nationale artiesten als Kenny Garrett, Joshua Redman, Herbie Hancock, Roy Hargrove, Candy Dulfer en Benjamin Herman. De muziek van het HG4tet is dansbaar en uitermate geschikt voor festival publiek dat “lekker los” wil gaan op live muziek.

Guitjens en zijn mannen werken regelmatig met gast-solisten uit de top van de Nederlandse jazz; ditmaal met Dick de Graaf en Bert Lochs.
www.henkguitjens.com

Henk Guitjens – saxofoons; Jacob Bedaux – piano; Richard Frijters – bas; Jonas Linnemann – drums; Dick de Graaf–sax; Bert Lochs – trompet


Sponsoren:
Ahoy